Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego 12 lutego 2018 – Posted in: Aktualności

Z olbrzymią radością oddajemy w Państwa ręce, kolejną pozycję wydawniczą – „Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego”
Przykładowe zagadnienia poruszone w książce: Definicje i określenia; Wytyczne Rady Europy; Ocena stanu odżywienia; Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze; Zespół Leczenia Żywieniowego; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta; Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii; Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym; Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego; Postępowanie w powikłaniach; Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.

Książka ta będzie dystrybuowana tylko ograniczonymi kanałami sprzedaży, a w przypadku zamówienia on-line na naszych stronach, koszt przesyłki pokrywa wydawnictwo. Dlatego też zachęcamy do składania zamówień za pomocą formularza on-line.
Koszt książki to 60 zł z VAT.

« „Żywienie pozajelitowe w domu. Podręcznik dla pacjentów”
Artykuły Open Access »