Artykuły

Zatwierdzone zalecenia ESPEN: Leczenie żywieniowe po poważnych oparzeniach.

Share

Zatwierdzone zalecenia ESPEN: Leczenie żywieniowe po poważnych oparzeniach.

ESPEN endorsed recommendations: Nutritional therapy in major burns.

autorzy: Anne-Françoise Rousseau,a Marie-Reine Losser,b Carole Ichai,c Mette M. Bergerd

aBurn Centre and General Intensive Care Department, University Hospital, Liège, Belgium

bIntensive Care Department, University Hospital, Nancy, France

cMedical and Surgical Intensive Care Unit, Saint-Roch Hospital, University of Medicine of Nice, Nice, France

 dService of Adult Intensive Care Medicine and Burns Centre, University Hospital (CHUV), Lausanne, Switzerland

 Tłumaczył: lek. Jakub Szczerbicki

Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..

Strefa płatna

Artykuł Zatwierdzone zalecenia ESPEN: Leczenie żywieniowe po poważnych oparzeniach. należy do strefy płatnej, do której wejście wymaga wysłania SMSa.

Dostęp na czas 24 godzin:

Łączenie z serwerem, proszę czekać...

Dostęp na czas 7 dni:

Łączenie z serwerem, proszę czekać...

Tu wpisz kod otrzymany SMSem:

Płatności SMS obsługuje
Dostęp SMS

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies