Z życia Towarzystwa

Drodzy Koleżanki i Koledzy,

Absolutnie najważniejsze wydarzenie najbliższych tygodni to XVIII Zjazd Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, a zarazem XXX, Jubileuszową Międzynarodową Konferencję Naukowo-Szkoleniową, która będzie odbywać się już tradycyjnie wraz z XI Konferencją Naukowo-Szkoleniową Sekcji Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego Towarzystwa Chirurgów Polskich.

Wydarzenie będzie miało miejsce w dniach 2-4 czerwca 2016, jak zawsze w Hotelu Warszawianka w Jachrance. Odbędzie się XIX sesji zjazdowych, wśród których znajdą się: Żywienie pozajelitowe i dojelitowe w OIT, Niedożywienie na świecie, Farmakoekonomika leczenia żywieniowego, Żywienie kliniczne w onkologii i medycynie paliatywnej, sesja o dietetyce (z gośćmi z całego świata) i farmacji.

Wśród zaproszonych gości są: Claude Pichard i Mette Berger (Szwajcaria), Stephane Schneider (Francja), Philip Calder (Wielka Brytania), Gordon Sacks (USA - Prezydent ASPEN), Nicolaas EP Deutz (USA), Juan Ochoa (USA), Loris Pironi (Włochy), Kalliopi Anna Poulia i Michael Chourdakis (Grecja), Gintautas Kekstas (Litwa), przedstawiciele Tureckiego Towarzystwa Żywienia (TRKSPEN) oraz Towarzystwa Żywienia Azji i Pacyfiku (PENSA) – obie te grupy będą miały swoje  sesje.

Przed Zjazdem odbędą się:

- 2 kursy LLL: Nutrition in Compromized Gut oraz Nutrition in the ICU
- IV moduł Szkoły Żywienia Klinicznego i Metabolizmu
- Kurs z zakresu domowego żywienia dojelitowego i pozajelitowego

Serdecznie zapraszamy na Zjazd!

dr hab. med. Stanisław Kłęk

(Prezes Zarządu Głównego PTŻPDiM)

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies