WSTĘPNIAK

Kolejny rok istnienia Postępów Żywienia Klinicznego już za nami. Jest nam niezmiernie miło, że czasopismo cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem i wciąż wzrasta liczba prac nadsyłanych do publikacji. Oczywiście nowych prac nigdy dość. To Państwa wiedza, praca, doświadczenie i chęć dzielenia się nimi z innymi gwarantują istnienie Postępów.

Najważniejszą zmianą, jaka miała miejsce w 2016 r. jest wydawanie czasopisma w wersji dwujęzycznej. Dzięki publikacji artykułów także w języku angielskim Postępy Żywienia Klinicznego stały się otwarte dla czytelników w innych krajach. Kolejnym bardzo ważnym elementem jest indeksowanie Postępów w bazach czasopism i jego systematycznie wzrastająca liczba punktów: MNiSW – 5 punktów oraz Index Copernicus Value – 64.93 punkty.

W 2017 rok wchodzimy z nowymi, czekającymi na wydanie artykułami. Jestem pewna, że ich tematyka będzie dla wielu czytelników ciekawa, inspirująca. Mam nadzieję, że dzięki nim, poprzez wzrost wiedzy na temat leczenia żywieniowego, poprawi się standard opieki nad chorymi wymagającymi tej formy leczenia.

Serdecznie dziękuję wszystkim autorom prac nadesłanym w ubiegłym roku do naszej redakcji za trud związany z tworzeniem publikacji. Podziękowania kieruję też do wszystkich współpracowników: do całej redakcji, wydawnictwa, szczególnie recenzentów za chęć pochylenia się nad pracami, ich oceną i poprawą tak, by zaistniały na łamach naszego czasopisma w najlepszej formie.

Do rąk Państwa oddajemy ostatni w 2016 roku zeszyt Postępów Żywienia Klinicznego. Mamy nadzieję, że kolejne ukażą się bogate w Państwa doświadczenie wynikające ze stosowania postępowania żywieniowego w codziennej praktyce zawodowej.

 

dr n. med. Małgorzata Łyszkowska

Redaktor Naczelny

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies