Z życia Towarzystwa

Szanowne Koleżanki i Koledzy,

Gratulacje i podziękowania dla Organizatorów wydarzeń ostatnich miesięcy:

–– Gdyńskiej Konferencji pt. ‘Nowe Trendy w Żywieniu Klinicznym’ (Gdynia, 1.04.2017)
–– IX Warszawskich Dni Nauki o Żywieniu Człowieka (26-27 kwietnia 2017)
–– Szkolenie: Praktyczne ujęcia żywienia klinicznego (Poznań 26.04.2017)

Dziękuję za hasła na zbliżający się Kongresem ESPEN w Krakowie (przypominam, początek września 2019). Wygrało: 

‘Nutrition: a highway to health’

Myślę, że dobrze oddaje nasze podejście do tematu żywienia!

Zbliża się XIX już Zjazd naszego Towarzystwa - 2-4 czerwca 2017 (miejsce tradycyjne – Hotel Warszawianka w Jachrance). Będzie ciekawie – udział już potwierdził np. Paul Wischmeyer (USA), który weźmie udział m in. w sesji OIT, zapowiadają się mocne sesje domowego żywienia (m.in. Mia Small (UK), Cristina Cuerda (Hiszpania), Kurt Boeykens (Belgia), Gil Hardy (Nowa Zelandia)), czy sesja chirurgiczna (m.in. Jose Aquilar Nascimento (twórca ACERTO, czyli prekursora ERAS). Przed Zjazdem odbędą się także kursy. Będą to:

–– kursy LLL:
a) Module 17 Nutritional Support in the Perioperative Period, 1.06.2017 godz. 14.00-18.00
b) Module 14 Nutritional Support in Pancreatic Disease oraz Module 13 Nutritional Support in Liver Disease, 2.06.2017 godz. 9.00-13.00

–– Polska Szkoła Żywienia Klinicznego i Metabolizmu — III Moduł, 1-2 czerwca 2017, Jachranka

–– Kurs: Żywienie pozajelitowe i dojelitowe w warunkach domowych, 1-2 czerwca 2017

Życzę Państwu udanych obrad podczas XIX-tego Zjazdu naszego Towarzystwa!

dr hab. med. Stanisław Kłęk

(Prezes Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu)

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies