Artykuły

Wytyczne ESPEN dotyczące żywienia dojelitowego: Schorzenia wątroby

Share
 

Wytyczne ESPEN dotyczące żywienia dojelitowego: Schorzenia wątroby.

autorzy: M. Plautha,*, E. Cabréb, O. Riggioc, M. Assis-Camilod, M. Pirliche, J. Kondrupf

DGEM: ☼☼ P. Ferenci, E. Holm, S. vom Dahl, M.J. Müller, W. Nolte

aDepartment Internal Medicine, Staedtisches Klinikum, Dessau, Niemcy

bDepartment of Gastroenterology, Hospital „Germans Trias i Pujol”, Badalona, Hiszpania

cDepartment of Gastroenterology II, Universitá „La Sapienza”, Rzym, Włochy

dCentre of Nutrition and Metabolism, Medical Faculty, University of Lisbon, Lizbona, Portugalia

eDepartment of Gastroenterology, CCM, Charité Universitätsmedizin, Berlin, Niemcy

 

fClinical Nutrition Unit 5711, Rigshospitalet, Kopenhaga, Dania

Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..

Strefa płatna

Artykuł Wytyczne ESPEN dotyczące żywienia dojelitowego: Schorzenia wątroby należy do strefy płatnej, do której wejście wymaga wysłania SMSa.

Dostęp na czas 24 godzin:

Łączenie z serwerem, proszę czekać...

Dostęp na czas 7 dni:

Łączenie z serwerem, proszę czekać...

Tu wpisz kod otrzymany SMSem:

Płatności SMS obsługuje
Dostęp SMS

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies