Zaproszenie do pracy nad Nowymi Standardami Leczenia Żywieniowego

Szanowni Państwo,

W imieniu specjalistów zebranych w Grupie Roboczej mam wielką przyjemność zaprosić Państwa do wzięcia udziału w pracach nad Standardami Leczenia Żywieniowego, które zostały zainicjowane w dniu 12 marca 2013 roku.

Standardy Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego wydane przez nasze Towarzystwo w 2005 roku były jednym z największych osiągnieć w zakresie medycyny w Polsce i są na co dzień wykorzystywane przez osoby prywatne, decydentów jednostek medycznych oraz  instytucje.

Postęp medycyny oraz rosnące wymagania ze strony płatnika oraz innych instytucji, a także Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu, którego PTŻPDiM jest członkiem jako jedyne towarzystwo z Polski, wymagają stworzenia nowej edycji Standardów, tak, aby stanowiły one odbicie aktualnej wiedzy, a jednocześnie dzięki swojej precyzji i jednoznaczności nie pozostawiały pola na nieprawidłowych interpretacji.

Głównym założeniem, które towarzyszy i będzie towarzyszyć nowym standardom jest interdyscyplinarność. Chcemy, żeby odzwierciedlały one stanowisko różnych środowisk, które na co dzień zajmują się tematyką leczenia żywieniowego: dietetyków, farmaceutów, wszystkich grup lekarskich i pielęgniarskich. Wszyscy musimy mówić jednym głosem, w przeciwnym razie nie zostaniemy zrozumiani.

Osoby zainteresowane współpracą proszę o kontakt pod adres poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Z poważaniem,
Stanisław Kłęk

 

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies