jExtensions.com
Zamówienie podręcznika: Farmaceutyczne Standardy Sporządzania Mieszanin do Żywienia Pozajelitowego Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego.

"Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego"

 

 

Share

 

okladka stronaWWW

Szanowni Państwo,

Z olbrzymią radością oddajemy w Państwa ręce, kolejną pozycję wydawniczą - "Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego".

Przykładowe zagadnienia poruszone w książce:

Definicje i określenia; Wytyczne Rady Europy; Ocena stanu odżywienia; Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze; Zespół Leczenia Żywieniowego; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta; Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii; Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym; Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego; Postępowanie w powikłaniach; Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.

Za pomocą poniższego formularza zachęcamy Państwa do składania zamówień na książkę: "Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego" która ukaże się w maju 2014 roku. Książka ta będzie dystrybuowana tylko ograniczonymi kanałami sprzedaży, a w przypadku zamówienia on-line na naszych stronach, koszt przesyłki pokrywa wydawnictwo. Dlatego też zachęcamy do składania zamówień za pomocą formularza on-line.
Koszt książki to 60 zł z VAT

 

Do 10 dni można odesłać książkę na adres wydawnictwa podając numer rachunku bankowego w celu zwrotu kosztów zakupu.

 

 

Formularz zamówienia

 

 

SPIS TREŚCI

I. Cele powstania Standardów.
II. Definicje i określenia.
III. Wytyczne Rady Europy.
IV. Ocena stanu odżywienia.
V. Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze.
VI. Zespół Leczenia Żywieniowego.
VII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu.
VIII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej.
IX. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej.
X. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta.
XI. Leczenie żywieniowe u dzieci.
XII. Leczenie żywieniowe w chirurgii.
XIII. Leczenie żywieniowe w intensywnej terapii.
XIV. Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego.
XV. Zasady postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego.
XVI. Zasady postępowania z obwodowym i centralnym dostępem żylnym.
XVII. Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego.
XVIII. Postępowanie w powikłaniach.
XIX. Podstawy prawne.
XX. Dokumentacja leczenia żywieniowego.

Zamówienie podręcznika: Żywienie pozajelitowe w domu. Podręcznik dla pacjentów
Zamówienie podręcznika: Praktyczny Przewodnik Po ONS oral nutrition support

"Postępy Żywienia Klinicznego" - oficjalne pismo Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. już 5 pkt MNiSW

przejdź na stronę.

Uwaga: Nowa polityka prywatności i plików Cookies: W celu zapewnienia maksymalnej wygody korzystania z naszej strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Szczegółowe informację znajdują się w zakładce Polityka Cookies.

Akceptuję cookies na tej stronie.

Więcej informacji na temat plików cookies